sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Vihdoinkin tuulta

Edellisviikonlopun treenit menivät tuulen puutteessa mönkään. Syyskuun puolivälissä illat alkavat olla jo niin lyhyitä, että töiden jälkeen ei enää kunnolla vesille ehdi. Torstaisin ukkelit ovat tosin kisanneet Veleiro-cupia, jossa Kilun ja Villen purjehtimalla Emilialla sekä Jessen ohjastamalla Vitalitalla on kaksoisjohto. Pari viikkoa sitten oli myös Kotkan pursiseuran 125-vuotisjuhlakilpailu, josta ukkelit niin ikään ottivat kaksoisvoiton.

Koko kesä on ollut varsin heikkotuulinen. Nyt, kun etelästä tuuli kuuden metrin voimalla, työnnettiin Turnipsi pitkän kuivan kauden jälkeen vesille. Tuusulassa olisi ollut kauden päätöskisatkin tänä viikonloppuna, mutta syksyn kiireisiin sekä perhesopuun vedoten ne päätettiin jättää tällä kertaa väliin.

Vähän oli homma taas hakusessa, mutta muuten meno maistui. Kiersimme Katariinan edustalla pientä rataa ja losottelimme muuten vaan treenispinnulla almäkeen. Parhaimmillaan Turnipsi innostui reilun kahdeksan solmun laukkaan. Tuulta olisi kernaasti saanut olla muutama metri enemmänkin. Päätimmekin palata asiaan Velocitekin, GoPron ja Sports Trackerin kanssa syksymmällä, kun tuulet kunnolla viuhuvat. Silloin saadaan klippejä ja dataa sekä nähdään, millaisia nopeuksia lightningistä irtoaa. Syksyllähän onkin mukava purjehtia, kun vesi on vielä kesäisen lämmintä, mutta tuulet yleensä varsin voimakkaita.

Sports Tracker linkki treenistä  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti