sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Jäillä, vai ilman?


Viskin ystävinä Kilu ja Ville nauttivat jalon juomansa ehdottomasti kuivana, eli ilman jäitä. Sama pätee purjehdukseenkin. On the Rocks- kilpailun pitäisi alkaa Tuusulanjärvellä vajaan viikon kuluttua, mutta toistaiseksi areena on vielä jääkannen alla. Kisan nimihän viittaa paitsi drinkkilasin jäihin, myös aikaiseen ajankohtaan, jolloin jääpaloja ainakin teoriassa saattaa uiskennella vielä järvellä.  Tänä vuonna kevät on niin myöhässä, että teoria on vaarassa muuttua käytännöksi ja kisat saatetaan joutua purjehtimaan kirjaimellisesti on the rocks.

Ei näin!

En tiedä onko tätä purjehduskauden avauskilpailua koskaan jouduttu perumaan jäätilanteen takia, mutta junnuvuosilta muistan kyllä nauttineeni etulyöntiasemasta kun Keski-Suomen pojat saapuivat paikalle kylmiltään. Päijänteen ollessa vielä jäässä merellä oli voinut treenata jo pari viikkoa.

Tällä kertaa etulyöntiasemasta ei ole tietoakaan. Vene on vielä työn alla ja merikin on vasta vapautumassa jääpeitteestään. Nyt jos koska harjoittelua olisi tarvittu, sillä Lightning on meille veneluokkana uusi ja rutiinimme veneen käsittelyssä vielä puutteellinen. Kisaan olemme kuitenkin optimistisesti ilmoittautuneet ja majoituskin Järvenpäästä on ukkeleille varattu. Tavoitteenamme on saada vielä yksi hyvä treenikerta alle ennen ensimmäistä kisastarttia. Kiirettä tulee pitämään, mutta mikäli olosuhteet vain sallivat, Turnipsi tullaan rikaamaan ja laskemaan veteen vappupäivänä. Jos taas käy niin huonosti, että kisat jäätilanteen takia joudutaan peruman, saa  tiimimme yhden kiperästi kaivatun treeniviikonlopun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti