keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Reikä pohjassa


Kunnostustöiden kanssa on pitänyt aivan riittävästi kiirettä, jopa siinä määrin, että osasta töitä on suosiolla luovuttu ja toisia siirretty hamaan tulevaisuuteen. Maalaustöiden lisäksi olemme ainakin toistaiseksi päättäneet luopua peräpeilin tyhjennysaukkojen puhkaisemisesta. Reikien tekeminen sandwich-rakenteeseen olisi tässä vaiheessa tarjonnut turhan paljon työtä, varsinkin kun vaikutti siltä, että alemman peräsinhelan kiinnityskohtaa olisi jouduttu vahvistamaan luotettavuuden takaamiseksi.

Rungon ja kannen liitoskohtaa styyrpuurin partaassa on vahvistettu jyrsimällä vanha kovettunut ja osittain irronnut mikropallomössö pois ja korvattu se joustavammalla Sikafleksillä. Sauman sisäpuoli odottaa vielä vahvistamista lasikuidulla. Fokan skuuttikiskojen kaikki muoviosat on uusittu ja lukot vaihdettu parempiin. Kompassille ja ison skuuttiplokille on askarreltu alumiinista telineet ja pikkukohuja paikkailtu sieltä täältä. Tässä vaiheessa viikko ennen kauden suunniteltua avauspurjehdusta työlista on vielä pitkä, mm. lähes kaikki helat ovat irti ja osa vielä tilauksessa. Lopuksi vene pitäisi vielä pestä, kiillottaa ja vahata.
Kuivumista odotellessa
Hieman ikävänä lisätyönä Kilu löysi trailerin alla ryömiessään ja pohjaa tutkiessaan keulasta kölipuun kohdalta ilmeisesti trailerin köysilenkin aiheuttaman painuman. Itse reikä oli varsin pieni, kuitua oli vahingoittunut noin peukalonpään kokoiselta matkalta. Hankalaksi homman tekee se, että pehmenneestä kohdasta on päässyt vettä välikerrokseen. Vaurio vaati korjauksen ennen vesille laskua, mutta alue olisi ensin saatava kuivaksi. Tämä taas ei kovin nopeasti näillä keleillä tapahdu, niinpä olemme joutuneet poraamaan viereen pari pienempää reikää ja auttamaan föönin kanssa. Milloin kolhu on syntynyt, on meille epäselvää. Se saattaa olla jo vanhempaa perua tai sitten olemme itse onnistuneet kolhimaan venettä syksyn purjehduksilta rantauduttaessa.

Veneen kunnostuksen yritämme joka tapauksessa saada aikataulussa valmiiksi, vaikka vielä onkin epäselvää, voidaanko ensimmäistä ranking-kilpailua edes purjehtia Tuusulanjärven jäätilanteen takia. Majoitusta emme kisaa varten ole uskaltaneet vielä tehdä, mutta veneen aiomme kuitenkin saada vapuksi vesille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti