lauantai 10. elokuuta 2013

Onnen arpajaiset


Kilpailun toisena päivänä Päijänne tarjoili Turnipsille shiftejä ja reikiä. Edellisten kanssa pystyimme vielä jotenkin elämään, mutta jälkimmäiset olivat merten miehille tällä kertaa liikaa. Kevyt tuuli ei kuulu toivelistallemme, sen kryssivauhdissa meillä on vielä selvästi parantamisen varaa. Kun tähän lisätään vielä psykologinen tekijä, ei alkuasetelma edellispäivän purjehduksista huolimatta ollut meille kovin hyvä.

Ensimmäisen startin sinnittelimme kohtuullisesti, mutta päivän kakkoslähtö oli katastrofi, vaikka oli siinäkin valoisat puolensa. Startti lähetettiin vinolle radalle, vasemmalla halssilla ylämerkille pääsi lähes suoraan. Mukavan lähdön jälkeen ajoimme reikään, josta ei ollut ulospääsyä. Sekä ylhäältä että alhaalta vilahtivat muut ohi Turnipsin tampatessa paikallaan tyynessä. Lenssillä pääsimme ajelemaan selviä tuuliuria ja ohitimme kymmenisen venettä ollen alamerkillä kolmansia. Tätä rupesimme varmistelemaan liian aikaisin ja tipuimme takaisin, kun molemmat laidat vetivät keskikenttää paremmin. Tuloksena oli selkeä poisheittosija.

Viimeisessä lähdössä starttasimme poijun päästä, mutta jäimme vasemmalla halssilla törmäilleen veneen terrorisoimana jumiin ja muu kärkifliitti pääsi livahtamaan ratkaisevat pari metriä edelle. Tästä olikin sitten taas tekemistä kymmenen paikkeille. Rantautumisen jälkeen gastiosasto oli vielä protestikäsittelyssä todistajina. Päivän jälkeen pakka on kyllä niin sekaisin, että tuloksia on turha veikailla. Ainoastaan varmaa on, että Turnipsi tulee tippumaan tulosluettelossa selvästi eilisestä. Saa nähdä, saadaanko huomenna yhtään lähtöä purjehdittua, tuuliennuste on nolla.

Turnipsiukkelit lauantain iltatilaisuudessa hotelli Albassa
Protestikäsittelyiden jälkeen illalla valmistunut tuloslaskenta kertoo Turnipsin kokonaissijoituksen seitsemän lähdön jälkeen olevan neljäs. Päivän lähdöistä irtosivat sijat 6, 13 ja 9.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti