sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Kesä paketissa

Nyt kun veneet ovat viimein talviteloilla, on aika tehdä yhteenveto kuluneesta kaudesta. Kisakausi avattiin Turnipsilla toukokuun alussa On The Rocksissa Tuusulanjärvellä ja päätettiin Emilialla Kotkan Karvalakkikisaan lokakuun alussa. Jesse kävi vielä viikkoa myöhemmin Vitalitalla Helsingissä. Kauden aikana purjehdittiin yhteensä toista kymmentä kilpailua sekä osallistuttiin köliveneillä Veleiro-cupiin.

Turnipsi kiersi Lightning-luokan rankingkisoja Tuusulassa, Lahdessa, Jyväskylässä ja Kotkassa, lisäksi sillä purjehdittiin lyhytrata luokkamestaruuskisat alkukaudesta ja harjoiteltiin epäsäännöllisesti pitkin kesää. Emilia purjehti Kilun ja Villen voimin Kotkan paikalliskisoja. Siinä, missä Turnipsia ajettiin koko kesä vakiomiehityksellä, vieraili Emilian kisamiehistössä Kilun ja Villen lisäksi puolen kymmentä muuta gastia. Sillä purjehdittiin hieman huvia perhemiehityksellä.

Kilu vieraili Vitalitan pinnamiehenä Ulkonuokon regatassa. Jesse oli puolestaan Emilian miehistössä Yöpurjehduksessa sekä parissa alkukesän Veleiro-startissa. Heinäkuun lopussa valmistunut Vitalita kiersi muutamaa poikkeusta lukuunottamatta samat kisat kuin Emiliakin, sen päällikkönä toimi Jesse ja miehistö vaihteli tilanteen mukaan. Vitalita kävi vielä lokakuun puolivälissä Helsingissä Kopun Karvalakissa osoittamassa nopeutensa.

Turnipsille kertyi kauden mittaan 39 kisastarttia ja Emilialle 18. Vitalitalle startteja tuli suurin piirtein saman verran. Yksi Turnipsin starteista päätyi keskeytykseen spinnun revettyä ja yksi päätyi hylkäykseen varaslähdön takia. Protestituvassa tuli istuttua kauden avauskisassa. Samana viikonloppuna Turnipsi myös kerran kaadettiin. Emilialle ei välinerikkoja sattunut, ainoastaan tutkaheijastin putosi mastosta myrskyisän Yöpurjehduksen tiimellyksessä. Vitalitakin välttyi pahemmilta välinevaurioilta, mutta sitä suurempaa oli loppukesästä veneen ympärillä vellonut keskustelu kisavarustuksesta ja mittaluvusta.

Yksityyppipurjehdus tuntui pitkän tauon jälkeen mukavalta ja kesän alussa hukassa ollut kevyen tuulen vauhtikin alkoi pikkuhiljaa löytyä. Avauskauden tulokseen voimme olla koko lailla tyytyväisiä. SM-kisoissa Turnipsi jäi hyvän alun jälkeen kuudenneksi ja rankingeissa loppusijoitus oli kolmas. Yksittäiset kisat sujuivat seuraavasti: Tuusula ranking 3. (3,4,3,1,5,2), Lyhytrata LM Tuusula 4. (3,4,5,6,5,1,5,4,3,OCS,4), Lahti ranking 4. (5,4,8,3,DNF,1), SM Jyväskylä 6. (1,4,4,3,6,13,10,15,8,), Kotka ranking 7. (6,10,6,4,7)

Avomerikilpailuja ei kuluneena kesänä ukkeleille tullut ollenkaan. Kölivenepuolella tahti oli  Emilian osalta edellisvuosien kaltainen. Yhteistyö Villen ja Kilun kesken sujui hyvin ja taso paikalliskisoissa oli kovempi kuin koskaan aiemmin. Vitalitan ja Emilian välillä oli jatkuvasti kovaa vääntöä. Emilian menestys kotivesillä oli seuraava: Yöpurjehdus 2/8, Vellamon kierros 2/11, Juhlaregatta 2/18, Pitkäluotokisa 3/8, Karvalakki 1/5. Avomeripurjehtijoiden LYS-rankingissa irtosi tällä sarjalla kolams sija. Veleiro-Cupin Emilia voitti sarjalla 1,1,2,4,4,3,1,3,1,4,2,4,3. Cup- pisteitä keräsi yhteensä 25 venekuntaa.

Vitalita voitti kevyttuuliset kisat Vellamon kierroksen, Ulkonuokon regatan ja Juhlaregatan, Pitkäluodossa se oli toinen ja Karvalakissa kolmas. Helsingissä tuli DSQ. Veleiro-Cupissa Jesse miehistöineen sijoittui toiseksi, kuten myös AMP:n LYS-rankingissa.

Ohessa vielä kesän ukkeleiden kaksinkamppailut pähkinänkuoressa:
Yöpurjehdus   Emilia 2                  *Jesse Emiliassa
Vellamo          Emilia 2, Vitalita 1
Ulkonuokko    Vitalita 1                 **Kilu Vitalitassa
Juhlaregatta   Emilia 2, Vitalita 1
Pitkäluoto       Emilia 3, Vitalita 2
Karvalakki      Emilia 1, Vitalita 3
Kopu              Vitalita DSQ
Veleiro-Cup   Emilia 1, Vitalita 2
LYS ranking   Emilia 3, Vitalita 2

Ensi kesä sujunee ukkeleilta näillä näkymin samalla konseptilla: Lightningillä purjehdimme yhdessä ja köliveneellä toisiamme vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti