sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Lahdessa lillumassa

Tuusulan katastrofista toivuttuaan ukkelit pakkasivat sisuuntuneina veneensä ja suuntasivat Lahdessa 24.-25.5. purjehdittuun Casseli-raceen. Mukaan oli ilmoittautunut tusinan verran litejä. Järvellä oli tiivis tunnelma, kun mukana samalla radalla kisasivat Melgesit, H-veneet, Viklat ja 5O5:t. Lauantai sujui mukavissa keskituulissa. Hyvän kelin takia avajaispäivänä purjehdittiin neljä starttia.

Kisa alkoi Turnipsin osalta huonosti väärän reittivalinnan pudotettua meidät puolivälin huonommalle puolelle. Seuraavissa kolmessa startissa taistelimme sitten ajoittain jo mitalisijoista. Kahdesti onnistuimme viimeisellä kryssin pätkällä tyrimään sen verran, että muutama vene livahti niukasti ohi. Kakkos- tai kolmossija olisi tuntunut paljon mukavammalta kuin viides tai kuudes. Tosi asia kuitenkin on, että lopputulokseen tällä ei ollut merkitystä. Kisa oli hikinen ja ilmassa väreili hellelukemat, maalla käveleminen tuntui suorastaan tuskallisen kuumalta. Päätimmekin siis tasoittaa syntynyttä nestehukkaa piipahtamalla pienen kierroksen kaupungilla ennen yöpuulle painumista.
Starttia odotellessa
Sunnuntaille oli suunniteltu kahta starttia. Ennusteen mukaan tuulen olisi pitänyt viritä etelästä lähes edellispäivän tapaan. Myöhemmin iltapäivällä olisi sitten luvassa mahdollisia ukkospuuskia. Olimme siis kelin suhteen optimistisia, kova tuulihan sopii meille. Eipä tullut toivottua tuulta. Pari kertaa ukkospilvi kulki ohi synnyttäen pienen vireen ja kiepsauttaen vähäisenkin tuulen päinvastaiseksi sekä ropsauttaen niskaan virkistävän vesikuuron. Järjestäjillä oli toivoton tehtävä yrittää saada rataa kuntoon. Koko päivän lilluimme järvellä, mutta startit jäivät lopulta kokonaan purjehtimatta. Pitkän odottelun jälkeen melontamittelö rantaan saattoi alkaa. Huomasimme hetkemme koittaneen ja päätimme päteä edes tässä yhdessä lajissa. Niinpä kauhoimme hiki hatussa pari kilometriä, pakkasimme veneen ja painuimme syömään tarjolla ollutta lasagnea. Palkintojenjaon alkaessa olimme jo matkalla kohti kotia.

Lopputuloksena  tästä viikonlopusta oli viides sija. Tämä on pykälän huonommin kuin viime vuonna. Viikonloppu palautti kuitenkin hieman rakoillutta itseluottamusta. Pakko on silti myöntää, että kryssivauahdin kanssa meillä on kevyessä ja keskituulessa edelleen ongelmia. Vauhdin puute vaikeuttaa reitinvalintaa muiden ehtiessä ensin parhaimmille paikoille. Avotuulissa pinkki spinnu kyyditti sentään uljasta purttamme oikein mallikkaasti. Nyt alkukesästä meidän onkin varmasti syytä kerrata Northin trimmiopasta tarvittavan kryssivauhdin löytämiseksi. Seuraavaksi edessä on parin viikon huili ja sen jälkeen venekuntamme matkaa kesäkuun puolivälissä Jyväskylän ranking-kisoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti