maanantai 19. toukokuuta 2014

Toilailua Tuusulassa

Turnipsin kisakausi avattiin mollivoittoisissa tunnelmissa tuuliolosuhteiltaan haastavaksi tunnetulla Tuusulanjärvellä. Yhteistyö miehistön kesken sujui kevään vähäisestä treenistä huolimatta hyvin ja startitkin onnistuivat aivan kelvollisesti. Venevauhdinkaan suhteen emme enää antaneet muille sellaista etumatkaa kuin edellisenä kesänä. Se, mikä tökki, oli reittivalinta reikäisissä ja shiftailevissa tuulissa. Varsinkaan lauantaina emme tahtoneet saada hommaan mitään tolkkua. Kuvaavaa on, että kisan jälkeen huomasimme pysäköineemme autommekin invapaikalle. Sunnuntaina helpotti hieman ja ajoittain pystyimme roikkumaan ihan mukavasti kärkifleetin matkassa. Nyt oli enää kotiavaimet hukassa.
Lisää bassoa! Pikku vastoinkäymisistä ei ukkeleiden hymy hyydy
Lyhyellä radalla sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, tuon tuostakin ympäriltä kuului huutoa ja mekastusta. Pari kertaa jouduimme kiertämään sakkorinkiä. Kryssimerkkiä lähestyttäessä kävi haveri, jonka seurauksena jouduimme vierailemaan vakuutusyhtiössä. Onneksi vahingon kärsinyt osapuoli oli asian suhteen ymmärtäväinen. Harmillinen yhteensattumien summa, meidän virheemme joka tapuksessa. Kun samassa kisassa on yksi purjehtimalla tyritty selvä pökäsija, kaksi huonoa starttia ja yksi varaslähtö, ei tuloskaan voi olla kummoinen. Sunnuntai kuitenkin osoitti, että potentiaalia parempaankin löytyy, kunhan vain palaset naksahtavat kohdalleen ja kaikki resurssit saadaan kunnolla käyttöön. Kehnoista sijoituksista huolimatta purjehdus maistui ja kisahuumori pysyi korkealla Jessen puhallellessa saippuakuplia starttitauoilla muiden iloksi ja hämmästykseksi.

Kisajärjestäjät pystyivät loihtimaan hankaliin olosuhteisiin hämmästyttävän hyvät radat ja startit lähetettiin ilahduttavan nopeassa aikataulussa. Vaikka etäisyydet järvellä eivät ole suuria, jäi lykkäysviestin antaminen pari kertaa viime tippaan. Merten miehistä tuntui kummalliselta, kun ilmoitettuun starttiaikaan oli enää varttitunti, mutta niin tuomarialus kuin merkkiveneet olivat tiukasti laiturissa ja kilpailijat kuljeskelivat kaikessa rauhassa maissa ilman, että asiasta oli millään lailla informoitu. Kokonaisuutena mainiot kisat, mutta surkea sijoitus. Tästä on vain yksi tie...
Moi, moi....
Lahdessa Tavataan!


1 kommentti:

  1. Harjoitus tekee mestarin. Ja ensi kerralla paremmin. Hienoa, että KPS näkyy kisoissa.

    VastaaPoista