sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Tarina alkaa

Jessellä, Kilulla ja Villellä oli takana aika monta mailia eri veneiden miehistössä yhdessä ja erikseen. Homma tuntui pelaavan hyvin yhteen. LYS-, ORC- ja IRC-kisoja oli kierretty porukassa jo vuosikausia, Ville ja Kilu olivat purjehtineet yhdessä Emilialla lähes kymmenen vuotta. Tasoituskilpailuissa on aina omat ongelmansa, eikä lopputulos tietokonefinaalin jälkeen aina tunnu täysin vastaavan tapahtumia kilpailun aikana. Monta kertaa olikin ollut puhetta kokeilla ratapurjehdusta saaristo- ja avomerikisojen ohessa.

      Kilulla oli taustaa Optari, E-jolla ja 505-kisoista, joskin melko kaukaa menneisyydestä. Jesse oli viime vuodet ohjastanut sähäkkää Banner 23 Gittaa ja Ville tiedettiin ajatuksen nopeaksi sekä luotettavaksi keulagastiksi. Kasassa oli siis kolmen tiimi, joka oli tottunut purjehtimaan yhdessä. Kilu oli jo joitain vuosia silmäillyt Lightningejä, mutta käytettyjen veneiden markkinat tuntuivat olevan pysähdyksissä. Sopivia yksilöitä ei kerta kaikkiaan ollut tarjolla. Muut luokat, kuten Melges tai H-vene olisivat puolestaan vaatineet kohtuuttomia alkuinvestointeja. Kotkan pursiseuran Lightning aktiivit Timo Jalkanen ja Pekka Aalto tiesivät aikeista ja olivat juuri sopivasti pitäneet asiaa lämpimänä lämpimänä jo jonkin aikaa.
Turnipsin miehistö Jesse, Kilu ja Ville promoamassa Nellaa ja KPS:ää.

      Juuri ennen ORCi MM-kisoja 2012 selvisi, että yksi Lightning olisi mahdollisesti tulossa myyntiin. Kiinnostusta sille olisi ollut ilmeisesti myös muualla, mutta Jalkasen Timo oli päättänyt, että vene hankitaan Kotkaan. Hän vihjaisi asiasta Kilulle, jolla ei ollut suurempia vaikeuksia taivutella Villeä ja Jesseä mukaan kokeiluun. Eräänä iltana veneen omistaja Riitta Kangas soitti sitten Timon vihjeestä Kilulle ja tarjosi venettään myyntiin. Hän halusi ehdottomasti, että se tulee aktiiviseen kisakäyttöön eikä päädy mökin rantaan levää keräämään. Vene olisi vapautunut heti Lightning SM-kisojen jälkeen, mutta yhteistä aikaa veneen katsastaamiseen ei oikein tahtonut löytyä. Lopulta päädyimme siihen, että kaupan hierontaa jatketaan Kotkan ranking-kisojen yhteydessä. Näimme siis veneen ensi kertaa Kotkassa 8.9.2012.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti