lauantai 6. lokakuuta 2012

Suuntana tulevaisuus

Nyt, kun vivahteikas Nellalla aloitettu, Emilialla täydennetty ja Turnipsilla kruunattu kilpailukausi 2012 alkaa olla takana ja veneitä nostetaan talviteloille, on hyvä aika kurkistaa hieman tulevaan.
      Jessellä on seuraavana keväänä Vital 26 vesillelaskukunnossa ja Emilia jatkanee seikkailujaan Kilun ja Villen komennossa. Suuren osan kesästä 2013 aiomme siis kisata eri veneissä toisiamme vastaan. Turnipsi on meille sivuprojekti, joka juontaa juurensa kaipuusta ratapurjehduksen pariin ja tuskastumisesta tasoituspurjehduksen epäkohtiin.
      Lightning treenien sekä ranking-kisojen ajaksi yhdistämme kuitenkin voimamme. Tavoitteenamme on saada Turnipsi kulkemaan luokkansa kärkiveneiden vauhtia. Tiedämme, että Lightning-purjehtijoina olemme noviiseja ja että paljon työtä on edessä. Tunnustamme ettemme osaa tarkasti arvioida maamme lightning-purjehduksen tasoa. Yhdessä olemme kuitenkin purjehtineet vuosia ja maileja niin avomerellä kuin radallakin on kertynyt tuhansia. Turnipsi ei ole luokkansa uusin ja hienoin vene, mutta  uskoaksemme edelleen varsin kilpailukykyinen. Isopurje ja fokka ovat hyviä ja venettä tullaan kunnostamaan ja varustelemaan lisää seuraavaa kautta silmällä pitäen.
      Olemme asettaneet tavoitteeksemme sijoittua Lightning ranking-sarjassa sekä SM-kilpailuissa viiden parhaan joukkoon sekä kiilata itsemme varteenotettavaksi vaihtoehdoksi seuraavia arvokisavalintoja tehtäessä. Valmistautuminen tulevaan kauteen on jo aloitettu ja se tulee jatkumaan ilmojen salliessa joulukuun alkupäiviin asti. Tämän jälkeen Turnipsi telakoidaan talveksi. Purjevalikoima täydentyy uudella vaaleanpunaisella spinaakkerilla, joka on jo tilattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti