lauantai 21. lokakuuta 2017

The end

Eihän tässä näin pitänyt käydä. Tosiasia kuitenkin on, että Turnipsi myytiin, -tai pikemminkin ostettiin. Pari viime kesää ukkeleilla on ollut vähän hiljaisempaa eikä tämä ollut jäänyt aktiiviselta litiporukalta huomaamatta. Kyse ei ole ollut motivaation hiipumisesta vaan pikemminkin arjen realiteeteista. Jessen musiikikuviot ovat saavuttaneet sellaisen pisteen, että entisenlainen sitoutuminen purjehdukseen ei enää ole ollut mahdollista, Villeä ovat rasittaneet vuorotyöt ja Kilullakin on ollut omat kiireensä. Kun kisakalenteriin ei kesää kohti olisi ollut mahdollista saada kuin pari kilpailua, eikä niihinkään olisi riittänyt aikaa treenata kunnolla, on vene jäänyt suosiolla rannalle. Olemme sen verran kunnianhimoisia, ettemme ole halunneet lähteä aivan soitellen sotaan.

Syksyllä 2012 Turnipsi seilasi Snow Whiten purjenumerolla
Seuraavaksi kesäksi olimme yhdessä miettineet ratkaisua tilanteeseen ja muutosta kokoonpanoon. Sopivan keskigastin löytäminen Jessen tasoisen kaverin korvaajaksi ei vain ole mikään helppo tehtävä. Muutamia henkilöitä oli kartoitettu ja alustavia kyselyitäkin oli jo tehty. Tarkoituksenamme oli jatkaa vuoden 2019 loppuun ja harkita jatkoa tämän jälkeen uudelleen. Syksyisenä iltana Kilun puhelimeen kuitenkin saapui viesti, jossa kyseltiin, olisko Turnipsi mahdollisesti myytävänä, kun ei sitä ole näkynyt radalla vähään aikaan.


Nyt edessä oli tiukka pohdinnan paikka. Parissa päivässä päädyimme lopulta ratkaisuun, että saattaisimme luopua veneestä. Suomessa on rajallinen määrä kilpailukuntoisia Litejä ja on kaikkien etu, että mahdollisimman moni niistä saadaan aktiiviseen kilpailukäyttöön. Ratkaisu ei ollut meille aivan helppo, mutta syntyi kuitenkin yksimielisesti. Niinpä lokakuun loppupuolella saapui Tuusulasta arvovaltainen delegaatio venettämme katsastamaan ja koepurjehtimaan. Päivän päätteeksi Turnipsi matkasi takaisin kotikonnuilleen.

Kotkan kisoissa 2013 runko oli vielä sininen
Venekuntamme lyhyeen, mutta värikkääseen visiittiin Lightning-luokassa liittyy paljon mukavia muistoja. Reilun porukan kanssa on ollut kiva purjehtia. Harmittamaan jäi, että osa suurista puheistamme jäi lunastamatta. Normaaleissa- ja etenkin kovemmissa tuulissa Turnipsi näytti kyllä kyntensä, mutta kevyissä keleissä emme vielä oppineet kuljettamaan venettämme toiveittemme ja tavoitteidemme mukaisesti. Toivottavasti kanssakilpailijamme eivät kuitenkaan muista meitä pelkästään suurista sanoista tai katteettomista lupauksista.

Kisastarttien välillä oli usein aikaa pieneen hupsutteluun
Vaikka Turnipsi onkin myyty, purjehdus jatkuu. Kisaamme köliveneillä itäisellä Suomenlahdella milloin samassa veneessä, milloin toisiamme vastaan aivan, kuten ennenkin. On myös mahdollista, että tulevaisuudessa tullaan näkemään joku toinen kevytveneprojekti. Kiitoksia kaikille litipurjehtijoille avusta ja rehdistä seurasta niin radalla kuin sen ulkopuolellakin. Uusille omistajille toivotamme mukavia hetkiä ja suotuisia tuulia vanhan sotaratsumme ohjaksissa!

- Kilu, Jesse ja Ville

Hyvää matkaa ja suotuisia tuulia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti