sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Savua ilman tulta

Nyt, kun tälläkin blogilla on alkanut olla säännöllisiä lukijoita, jotka aina viikonloppuisin ovat tottuneet odottaman uusia paljastuksia Turnipsin edesottamuksista, täytyy tällä kertaa nyhjäistä tyhjästä, etteivät noin 150 potentiaalista lukijaa tulisi kovin pahasti pettymään.

Ensimmäinen paljastus on viikonlopun oikea rivi. Olemme koko syksyn purjehtineet Snow Whiten vanhoilla purjeilla ja purjetunnuksella 14535. Vihdoinkin saimme vaihdettua oikean numeron Turnipsin isopurjeeseen. Oikea rivi on siis 14352, den rättä raden är 14352. Antti Niiniranta North sailsilta antoi oivan vinkin numeroiden irrottamiseen. Jotta vanha liima jäisi purjeen sijasta irti revittävään numeroon, kannattaa liuotin levittää purjekankaan nurjalta puolelta ja antaa imeytyä kankaan läpi. Liuottimeksi dacronille käy yhtä hyvin asetoni tai trikloorietyleeni. Päädyimme edelliseen helpomman saatavuuden ja edullisemman hinnan takia.


Viisi ja varanumero oikein.
Seuraavaksi ihmettelemme kauneusarvojen suhteellisuutta. Vasta kotva sitten paattimme sai siirtokehoituksen, jonka mukaan se heikensi kaupungin yleistä siisteyttä ja viihtyisyyttä. Kuluneella viikolla paikallislehdessä oli Jorma Sounelan ottama upea valokuva Meriniemestä iltavalaistuksessa. Kuvatekstissä kehuttiin kauniita näkymiä. Mikäpä muukaan kuvan keskellä katulyhdyn valossa maisemaa koristaa, kuin jalo purtemme Turnipsi.

Kauneus on katsojan silmässä. Turnipsi kuvassa keskellä.
Kolmanneksi luvassa on kuva-arvoitus. Kuten tarkkasilmäinen lukija varmasti huomaakin, kyseessä ei suinkaan ole meidän dacroninen isopurjeemme vaan Nellan hiilikuitulaminaattiseili. Purjeen takaa piilosta löytyy kuitenkin yhdistävä tekijä Turnipsin kanssa, mutta mikä?

...Jessehän se siellä kiipeilee.

Muutkin turnipsiseilorit voit halutessasi etsiä oheisesta videoklipistä.
Kävimme me toki vesilläkin. Purjehduksellisesti tämänkertainen lauantaitreenimme tarjosi kuitenkin kovin vähän raportoimisen aiheista dramatiikkaa. Riensimme aamuhäämärissä rantaan, rikasimme veneen ja laskimme sen vesille. Etelätuulta oli kovin heikosti 0-1m/s, ilma oli lämmin, mutta hieman suttuinen. Välillä ripautti aavistuksen vettäkin. Treenasimme vähän rullavendoja ja yritimme saada spinnun lentämään. Edelliset onnistuivat kohtuullisesti, mutta spinnu etupäässä roikkui masentavasti.Tulimme takaisin vajaan parin tunnin kuluttua. Kotimatkalla kävimme hakemassa vertaistukea Littin purukalta, joka lähti ulos Kuusisen rannasta. Ei käynyt paljoa parempi tuuri heillläkään.
Turnipsi treenin huumassa
Matti Vanhalan kuvaamana. 
Eipä juuri paremmin onnistanut Littiäkään.


1 kommentti:

  1. Hahhaa. Meillä oli sentään hetken aikaa n 2m/s. Kävimme Laiturissa kahvilla. Menomatka kesti noin kaksi tuntia, takaisin tultiin hämärän jo laskeuduttua. Menomatkalla spinnu saatiin lentämään, mutta takaisin tullessa oli vähän heikompaa. Sapokkaan mennessä vastaan tuli Taipaleen Pekka Viklallaan, olivat menossa vaimonsa kanssa Lehmään telttailemaan.

    VastaaPoista