perjantai 30. marraskuuta 2012

Lunta tupaan

Puhki kuluneen sanonnan mukaan Suomen kesä on lyhyt, mutta vähäluminen. Nyt loppukesällä lunta alkaa olla jo siinä määrin, että rantalelut on pian syytä korjata varastoon. Tulevan viikonlopun sääennuste ei kovin hääviltä näytä. Rapsakka tuuli ja kipakka pakkanen on yhdistelmä, jota karuinkaan purjehtija tuskin kohdalle toivoo. Jäätyvät pärskeet ja kohmelot köydet verottavat purjehdusnautintoa merkittävästi.
Lumi teki enkelin veneeseen
Antti-myrsky oli puhallellut perjantain vastaisena yönä Helsingin kasuunilla 24 m/s, puuskissa jopa 36 m/s. Rannassa käytäessä oli ihmetys suuri, kun veneen aukkopeitteitä ei näkynyt ja paattiin oli pyryttänyt lunta. Levyt löytyivät alatuulesta hieman loitommalta jonkin verran kärsineinä. Antti oli tainnut yöllä mitellä voimiaan täällä Kotkassakin. Petelevyt aseteltiin uudestaan paikoilleen ja koko jolla paketoitiin takapaksiin kertyneillä köysillä.

Jäähyhmän alkaessa kertyä suojaisempiin lahdenpohjukoihin Turnipsi-tiimi alkaa pikkuhiljaa valmistautua talveen. Ellei itsenäisyypäivänä tai sitä seuraavana viikonloppuna sää näytä oleellisesti paremmalta, on edessä veneen nosto ja purjehdus jää muutamaksi kuukaudeksi mielikuvien varaan. Talven tehdessä tuloaan me olemme lämmitelleet saunomalla ja kehittelemällä uusia veneen nimiä.

Jääkö tämä 24.11. näpätty otos  vuoden 2012 viimeiseksi purjehduskuvaksemme?
Niin tai näin, uusia paljastuksia on luvassa pikapuolin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti