sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Onni täällä vaihtelee…

... ja jokainen chanssi on  mahdollisuus, Tuusulanjärvi kun tunnetaan oikukkaista tuuliolosuhteistaan. Sunnuntaina tästä saatiin tuta aivan yllin kyllin. Aivan odotetun kaltaista superviikonloppua ei kohdalle sattunut. KTP:n oli tyytyminen koripallon SM-hopeaan, Krista ei menestynyt euroviisuissa ja Suomi päätyi taistelemaan kullan sijasta jääkiekon MM-pronssista häviten sen niukasti USA:lle rangaistuslaukauskilpailussa. Loogisena jatkumona kaikelle tälle Turnipsinkin oli päätyminen neljännelle sijalle TP:n isännöimissä Lightningien lyhytrata luokkamestaruuskilpailuissa. Toki tätä voidaan pitää veneluokassa toista kilpailuaan purjehtivilta noviiseilta aivan kunniakkaana tuloksena. Toisaalta, mikäli jotain haluaa saavuttaa, on rima uskallettava asettaa riittävän ylös. Sijoitus itsessään on kohtuullinen, mutta totuuden nimessä olisimme voineet purjehtia hieman skarpimminkin.

Tilanteita tuli lyhyellä radalla eteen paljon ja viikonlopun aikana hyvää harjoitusta saatiin roppakaupalla. Lähtöjä purjehdittiin yksitoista, joten starttejakin tuli siis treenattua aivan riittävästi. Ne sujuivatkin Turnipsilta pääsääntöisesti varsin hyvin, tosin yksi kakkossija vaihtui OCS:ään hiuksenhienon varaslähdön takia. Näin toki tarkasti purjehditussa regatassa tuleekin olla, hyvä startti vaatii aina jonkin asteista riskin ottoa. Myös avotuulivauhti osoittautui mainioksi.  Manöövereissäkään emme tunnusta antaneemme muille tasoitusta. Toisaalta taas kevyen tuulen trimmi ja venevauhti vaatii vielä opettelua, samoin asennoituminen vaikeisiin olosuhteisiin. Myös startin jälkeisiin sekunteihin täytyy selvästi panostaa nykyistä enemmän. Niin ikään hieman pölyttymään päässyttä sääntökirjaa lienee syytä raotella useammin, jotta ratkaisu nopeasti eteen tuleviin tilanteisiin löytyy heti selkäytimestä. Nyt kohdalle sattui melko tarkkaan kyseisen esimerkin kaltainen tilanne, jonka tulkinta pääsi kieltämättä hieman yllättämään. Eri asia on, annettiinko ragointiaikaa riittävästi, kun aikeensa viime tinkaan ilmoittanut vene alkoi välittömästi fellata kohti Turnipsin kylkeä. Me olimme ilman muuta otaksuneet tämän heittävän vendan vaistääkseen styyran alusta. Käsi sydämelle, keneltä homma olisi sujunut paremmin kuin tässä esimerkissä asian ensimmäiseksi käsitelleltä protestilautakunnalta. Oppia ikä kaikki! Turnipsi oli siis vihreän veneen asemassa.

Huvittava episodi kotimatkalla sattui, kun tukevasti valtaenemmistöä edustavat turnipsigastitgastit Ville ja Jesse astelivat ulos huoltamon ravintolasta hillityn tyylikkäissä tiimipaidoissaan. Ohi kulkevan pariskunnan keskinäisestä juttelusta sai sen verran selvää, että oli ilmeistä heidän vähintäänkin arvuutelleen ukkeleiden sukupuoli-identiteettiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti