lauantai 18. toukokuuta 2013

Vaikeuksien kautta voittoon

Kyseessä on tosin vain viimeisen lähdön voitto, mutta hyvä näinkin. Lyhytratamestaruuksissa purjehdittiin lauantaina kuusi starttia. Turnipsi avasi regatan mukavasti kolmannella sijalla, mutta tämän jälkeen meno alkoi tökkiä. Manööverit sujuivat hyvin eikä venevauhdissakaan ollut valittamista, mutta aina tuntui jokin vastustavan. Milloin meni shiftit pieleen, milloin otettiin startti turhan varman päälle. Joskus tuntui, että varovainen keskiradan purjehdus ei millään riittänyt, vaan molemmista laidoista keulittiin ohi. Kerran meni meni spinnu klassisesti rintsikoille ja yksi alamerkin kierto sössittiin aivan itse.

Kun radan kokonaispituus on sellainen, että kierros kestää kymmenen- ja koko startti kaksikymmentä minuuttia, ei virheisiin ole varaa. Jokainen töppäys maksaa pari sijaa ja takaisin kiriminen muutaman minuutin kryssipätkällä on todella haastavaa. Edellä mainittu alamerkkihässäkkä syntyi, kun olimme ottaneet avotuulella isomman klungan kiinni. Petasimme itsellemme sisäpuolen paikan lähimpään kilpailijaan nähden, mutta jouduimme tilanteeseeseen, jossa meillä ei ollut merkkitilaa edellä meneviin kolmeen veneeseen nähden, mutta ei myöskään mahdollisuutta väistämiseen ulkokautta. Fiksu purjehtija, olisi heittänyt rundin paikallaan ja syöksynyt muiden perään, mutta Turnipsipa yritti mahdottomia. Seurauksena oli sakkokierros ja paljon suurempi takamatka. Tällä kertaa kiriminen kuitenkin onnistui ja tulimme maaliin viidentenä, vaikka välillä näytti jo tosi pahalta.

Päivän sarja oli 3,4,5,6,5,1, millä irtosi puolivälissä regattaa neljäs sija. Matkaa kolmanteen sijaan on vain yksi vaivainen piste. Sen verran purjehdukset kuitenkin menivät ristiin, että viides vene on puolestaan meistä pisteen päässä. Elämme siis jännittäviä aikoja. Tästä asetelmasta on hyvä jatkaa sunnuntaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti