sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Turnipsiukkelit Tuusulanmerellä

Rannikkokaupungin kasvatteina meri on kaikille meille niin keskeinen elementti, että itse kukin puhui siitä tarkoittaessaan järveä. Niinpä päätimmekin lopulta helpottaa keskinäistä kommunikointiamme käyttämällä otsikon mukaista, meille kotoisampaa ilmaisua tarkoittaessamme Tuusulanjärveä. Turnipsin ensimmäinen kisaviikonloppu on nyt siis takana, se tuotti kunniakkaan kolmannen sijan.  Parempaan ei totuuden nimessä olisi oikein ollut mahdollisuuksia, mutta sunnuntain ensimmäisestä startista ottamamme lähtövoitto piristi mieltä kummasti. Itse startti ei ollut kovin kehuttava, mutta keskireittiä kryssien ja virheitä vältellen poimimme veneen kerrallaan päätyen maaliin laivueen ensimmäisinä. Venevauhtikin tuntui olevan varsinkin kryssillä kohdallaan.

Päivän toiselle startille puolestaan kasautui ongelmia yllin kyllin. Homma sai alkunsa uuden spinnupuomin avausnarun irrottua purjeen päästä heti spinaakkeria nostettaessa. Avotuuliajo kärsi tästä pahasti ja jouduimme muuttamaan suunnitelmiamme lenssin suhteen, jotta spinnupuomi saatiin korjattua. Keskittyminen pääsi tässä hieman herpaantumaan ja pari venettä pujahti tuulen puolelta ohitsemme. Alamerkille sattui kolmen veneen klunga ja tarvittavan tilan määrästä ilmeni tyypillistä erimielisyyttä, joka puolestaan johti normaalin merkkitilanteen tavoin hieman kovaäänisempään keskusteluun. Tilaa merkin kiertoon annoimme täysin riittävästi ja se sujuikin kaikilta veneiltä ongelmitta. Ikävähkö sivumaku tilanteesta jäi, kun tilaa meiltä vaatinut venekunta jätti syntyneestä sanailusta johtuen täysin yllättävän protestin. Erikoiseksi tilanteen tekee se, että olimme aiemmissa starteissa saaneet osaksemme vähätteleviä kommentteja juuri saman venekunnan taholta, emme ehkä kuitenkaan aivan yhtä suurin kirjaimin.  Protestilautakunta osoitti mielestäni kypsyyttä ratkaisemalla tilanteen antamalla Turnipsille hylkäämisen sijasta varoituksen säännön 69 rikkomisesta. Ehkäpä tämä episodi opetti jotain kummallekin osapuolelle. Kun muutakin sählinkiä kyseisessä startissa esiintyi, ei sijoituskaan ollut viidettä sijaa parempi.

Viimeisessä startissa otimme mainion lähdön, mutta tuuli nousi ensimmäisen kryssin aikana niin kovaksi, että veneitä alkoi ympärillä kaatua. Moni keskeytti ja suunnisti kohti rantaa. Toisen kryssin aikana tuuli oli jo niin kova ja puuskainen, että Turnipsinkin mastonhuippu kastettiin Tuusulanjärveen. Ukkeleiden kipitettyä nopeasti kölille turtleksi meno saatiin kuitenkin estettyä ja virkistävän kastautumisen jälkeen matkaa päästiin jatkamaan muutama sata litraa vettä veneessä. Purjehdus tästä toki kärsi, mutta hieman varmistelemalla maaliin kuitenkin päästiin lopulta nilkuttamaan. Lähes kaikkien muiden venekuntien jättäessä kilpailun kesken, oli sijoituksemme tässä päätösstartissa toinen.

Kolmanteen sijaan ensimmäisissä ranking-kisoissamme sarjalla 3,4,3,1,5,2 täytyy tällä harjoituksella ja näissä olosuhteissa olla tyytyväinen. Lähtövoiton ansiosta Ville pääsi Lightning-luokan perinteiden mukaisesti palkintojenjaon jälkeen kastautumaan jo toistamiseen Tuusulanjärven raikkaaseen veteen. Jesse ja Kiluhan ovat kyseisen rituaalin suorittaneet jo edellisenä syksynä Samppa Salmisen gasteina.

Ukkeleita hymyilyttää
 Kilpailun tulokset

Kuvia kisasta: Mikko Rantala
                       Sinikka Järvinen
                      

Tähän mennessä on tätä blogia seurattu jo yli 4000 klikkauksen verran:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti